GOV.UA
Державні сайти України
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

До відома багатодітних сімей

   Багатодітна сім’я – сім’я, в якій подружжя (чоловік та жінка) перебуває у зареєстрованому шлюбі, разом проживає та виховує трьох і більше дітей, у тому числі кожного з подружжя, або один батько (одна мати), який (яка) проживає разом з трьома і більше дітьми та самостійно їх виховує.


   До складу багатодітної сім’ї включаються також діти, які навчаються за денною або дуальною формою здобуття освіти у закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, - до закінчення закладів освіти, але не довше ніж до досягнення ними 23 років;
    Документом, що підтверджує статус багатодітної сім’ї та їх право на отримання пільг згідно із ЗУ «Про охорону дитинства», є відповідне посвідчення.
    Посвідчення видається Управлінням соціального захисту населення одному із батьків та дітям, яким виповнилося шість років.
   Статтею 13 Закону України від 26 квітня 2001 року № 2402-III «Про охорону дитинства» батькам та дітям з багатодітних сімей передбачені пільги, які надаються на підставі посвідчення.

Звертаємо увагу!

    Якщо дитина навчається за денною формою навчання у закладі загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої освіти до Управління, для подовження посвідчення багатодітної сім’ї та дітей з багатодітної сім’ї, надається довідка про переведення на наступний курс навчання із зазначенням терміну закінчення семестрів.

       Довідки за телефоном 0501050114.