GOV.UA
Державні сайти України
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

       Уряд ухвалив альтернативні способи виплати пенсій та грошових допомог під час воєнного стану на випадок збоїв у роботі тої чи іншої банківської установи, а також для переміщених осіб, які отримують пенсію через поштового оператора. Вони дозволять забезпечити безперебійність у здійсненні виплат пенсій та соціальних допомог.

  1. Якщо певний уповноважений банк не зможе здійснювати виплату пенсій та грошових допомог, то люди зможуть отримати належні їм виплати у будь-якому відділенні АТ "Ощадбанку" як грошовий переказ без відкриття рахунку.

      Цей механізм за потреби запрацює автоматично, людині для отримання пенсії або допомоги необхідно буде звернутись до будь-якого відділення АТ «Ощадбанк» з паспортом та довідкою про присвоєння РНОКПП (індивідуального податкового номера).

  1. Якщо Ви отримували пенсії та субсидії через Укрпошту, та не виїжджали і перебуваєте на своєму постійному місці проживання – очікуйте свою пенсію, соціальну виплату або субсидію вдома. Її можна буде також забрати у відділенні, згідно зі звичайним графіком виплат.

Залежно від стану бойових дій можуть бути перенесені дати виплат, про що громадян будуть повідомляти.

Якщо Ви виїхали з місця фактичного проживання, слід зателефонувати

або до Контакт-центру Укрпошти за номером телефону 0 800 300 545 та оберіть кнопку 2 — розділ «Пенсії, соціальні виплати та субсидії» (усі дзвінки безкоштовні),

або до Пенсійного фонду України за номерами телефонів, які розміщені за посиланням https://www.facebook.com/pfu.gov.ua,

або передайте інформацію через електронний кабінет.

Щоб отримати пенсію чи грошову допомогу за іншою адресою, Вам слід передати наступну інформацію:

  • прізвище, ім’я та по батькові одержувача пенсії та/або грошової допомоги;
  • адресу отримання пенсії/грошової допомоги до березня 2022 року;
  • паспортні дані (серія та номер паспорту);
  • номер телефону одержувача пенсії/грошової допомоги;
  • спосіб отримання виплати (на відділення або за домашньою адресою)
  • нову адресу доставки: індекс відділення Укрпошти або адресу тимчасового проживання.

Якщо Ви отримуєте пенсію або грошову допомогу поштовим переказом, повідомте оператору додатково код переказу, який отримали в SMS-повідомленні. Ваші кошти будуть виплачені за заявленою адресою проживання протягом декількох днів. 

Якщо Ви поки не визначилися з місцем отримання виплати та бажаєте її отримати на будь-якому автоматизованому  відділенні Укрпошти, до якого буде доступ, повідомте про це оператору.

УВАГА! Якщо Ви отримували пенсії та субсидії через банківські установи, та не маєте зараз можливості зняти з картки готівку, Ви можете скористатися наступними сервісами Укрпошти: