GOV.UA
Державні сайти України
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

РОБОЧА ЗУСТРІЧ З КЕРІВНИМ СКЛАДОМ РАДИ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ

Начальник Управління соціального захисту населення Слов’янської міської військової адміністрації Олена АЛЬОХІНА 30 листопада провела робочу зустріч з керівним складом Ради ВПО при Слов’янській міській військовій адміністрації. Обговорено низку організаційних питань щодо комунікації та співпраці між Радою ВПО та Управлінням соціального захисту населення. Для здійснення моніторингу підтримки внутрішньо переміщених осіб з метою координації надання допомоги запропоновано розробити зручну форму опитування внутрішньо переміщених осіб. До роботи будуть залучені працівники Управління соціального захисту населення та члени Ради ВПО .

Нагадаємо, що Розпорядженням начальника Слов’янської міської військової адміністрації від 24.10.2023 №1907 створено Раду з питань внутрішньо переміщених осіб при Слов’янській міській військовій адміністрації. До складу Ради увійшло 18 осіб, з яких чисельність представників Слов’янської міської військової адміністрації становить шість осіб, внутрішньо переміщених осіб - дев’ять осіб та представників громадських об’єднань, які провадять діяльність у сфері забезпечення та захисту прав внутрішньо переміщених осіб, - три особи.

Основними завданнями Ради є:

сприяння в реалізації громадянських і політичних прав внутрішньо переміщених осіб, залучення їх до процесу розроблення нормативних актів та контролю за їх виконанням; сприяння забезпеченню і захисту прав та інтересів внутрішньо переміщених осіб з питань соціального захисту, забезпечення житлом та зайнятості, психосоціальної, медичної та правової допомоги та з інших питань;

сприяння діяльності територіальних громад у розвитку ефективних механізмів адаптації та інтеграції внутрішньо переміщених осіб;

організаційна, методична та консультативна підтримка суб’єктів господарювання, які в установленому законодавством порядку перемістили свої виробничі потужності та активи.