GOV.UA
Державні сайти України
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Нове у житлових субсидіях

       Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 19.05.2021 № 505 «Деякі питання призначення житлових субсидій» призначення житлових субсидій з травня 2021 року буде здійснено автоматично, без особистого звернення громадян. 

       Звернутися із особистою заявою необхідно громадянам, яким субсидія в опалювальний  період 2020-2021 років була призначена:

            - у грошовій безготівковій формі;

            - за фактичним місцем проживання осіб (орендарі житлових приміщень (будинків); індивідуальні забудовники, будинки яких не прийняті в експлуатацію; внутрішньо переміщені особи);

            - без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку), які не проживають за місцем реєстрації. 

       Рішення про призначення житлових субсидій домогосподарствам без звернень громадян буде прийнято на підставі отриманих від Міністерства фінансів результатів проведеної верифікації даних щодо одержувачів житлових субсидій, надходження яких очікується у червні 2021 року. 

       Звертаємо увагу, що громадянам, які отримували житлову субсидію в опалювальному сезоні 2020—2021 років і яким її призначення на наступний період проводиться без звернення,  необхідно повідомити до 1 вересня 2021 р. Управління соціального захисту населення  про наявність умов, за яких житлова субсидія не призначається (зразок повідомлення). 

       Зазначаємо, що урядом передбачено: 

       Не враховувати доходи від розміщення депозитів. 

      Збільшити до 100 тис. грн суму коштів на депозитному рахунку, перевищення якої позбавляє громадян права на отримання житлової субсидії. 

      Не враховувати житлові приміщення, які перебувають у спільній частковій або сумісній власності (переважно це приватизація житла), а також ті, які знаходяться в сільській місцевості (в основному це спадщина).